Khamis, 16 April 2009

"Consider It Done Tok!!!!!"

"Boleh you all kasi menang kes mamak kitul?


"No Problem Tok. Undang-undang boleh ditafsirkan dari pelbagai sudut. Terutama kalau peruntukan undang-undang yang berkaitan ada area yang grey dan blur sikit. Yang macam itu ianya mudah dipusing, dikonar mengikut hawa nafsu sarakah kita".

"Ok, lakukan wahai perwiraku!!!!"

"Consider it done Tok!!!"

"Bagus!!! You all berjasa besar pada negara"

"Dah tugas kami Tok. Tak boleh derhaka pada Ulil Amri Tok".

"Ok. Thanks. Ada ubi ada batas. Ada budi ada balas"

16 ulasan:

Isa berkata...

Salam Sifu,

Bila nak naik Pangkat lagi Tok...?

Buktikan dulu.... kesetiaan kamu kepada isteriku... (ucap imelda mansor sambil menjeling gian delima merah)

Tanpa Nama berkata...

Sheikh, I was thinking that manipulation is now becoming very healthy. On the other side, I really appreciate the honesty and spirit of the bloggers who are really concern about justice and democratic life in this very country. Though the worst part is that we are threaten by their coward way of actions. Pity

fajridil adha berkata...

salam tuan sheikh..

maaammmaaak dah kembali tunjuk taring dan tanduk setannya sekarang ni.. si felda kepala botak c4 tu pun bahlol.. ikutkan aje apa yg bos lama dia ckp..

*blog sy masih bermasalah.. tak tau kenapa.. rasanya sy nak buat je akaun baru.. apa pendapat tuan sheikh??

Isa berkata...

Salam Sifu,

Sila ke blog saya untuk mengambil award sebagai tanda persahabatan.

Terima kasih

A berkata...

Salam Pak Sheikh,
memang betulpun secara amnya undang2 tu boleh ditafsirkan dari pelbagai sudut terutama jika ianya kabur dan tidak spesifik peruntukannya. tapi ada lain2 aspek dan konsep undang2 yang terpakailah apabila menafsir tu.

jadi, secara amnya apa yang diceritakan didalam karangan Pak Sheikh tu kira boleh ambik kiralah.

(Pssst... Pak Sheikh, bila dah kebah dari gering nanti bolehlah kita minum petang teh tarik kat alamada ye. Bagi tau je bila, kita akan datang mengadap. semoga Pak Sheikh cepat sembuh)

Seladang berkata...

Ini percakapan Lingam ke?

cree berkata...

Corect,corect,corect,korek Tok.

A Mum Of Three Mohd berkata...

Salam Pak Sheikh,

Sudikan jengok ke blog teman untuk menerima Friendship Award. Semoga ikatan persahabatan kita di alam maya akan berkekalan. TQ

sheikh teluk intan berkata...

Salam Isa,

Aii mike sedang berpantang!!!jangan sentuh si dia. Tapi mungkin boleh jugak sebab tak ada namanya. Nama Imelda Mansor orang Filipinakan?

Tima kasih juga teman ucapkan pada mike kerana beri Freindship Award.Mike sahabat teman dunia dan akhirat.

sheikh teluk intan berkata...

Salam Tanpa Nama,

Thanks for your precious time visiting my humble blog.

Yes i do agree with your comments. As a matter of fact manipulation is an art in itself

sheikh teluk intan berkata...

Salam Fajridil,

Pak sheikh dah lawat blog Fajridil.Nampak ok. Tapi masih ada problem. Entry baru Fajridil masih tak otamatis menjelma dalam blog list Pak Sheikh. Mungkin ada masalah setting kat blog Fajridil. Atau pun ada masalah lain. Pak Sheikh pun tak pandai dalam hal software nih. Kira pak sheikh pun bangang orangnya.

sheikh teluk intan berkata...

Salam A,

Pak Sheikh sebenarnya nyesal tak masuk fakulti Undang-Undang kat UM dulu walaupun ditawar. Pak sheikh tukar fakulti Sastera dan sains sosial kerana mudah belajar. Lagipun masa tu, zaman berdarah muda, asyik nak tumbangkan kerajaan UBN aje.

Kalau belajar law dulu , tentu boleh kelentong lebih sikit. Ha ha ha.

Penyakit pak sheikh bukan demam yang boleh lega bila kebah. Tapi penyakit pelik. Dah masuk 13 tahun, pak sheikh hilang equilibrium physically. Berjalan macam terapung di angkasa.

Tapi kalau setakat Alamanda, tak ada masalah. Kalau Pak sheikh kuat sikit kita boleh jumpa.

sheikh teluk intan berkata...

Salam Seladang,

Ini kes mamak kitol di zaman kerajaan kesultanan Melaka. Teman melawak aje.

sheikh teluk intan berkata...

Salam Cree,

Awat tak ada blog? Buatlah blog. Rais Yatim suka sangat.

sheikh teluk intan berkata...

Salam A Mum Of Three Mohd,

Terima kasih kerana award itu. Ianya lebih bererti dari pingat yang di anugerahkan oleh ketua agama dan tunggak ketuanan Melayu.

Moga persahabatan kekal di dunia dan akhirat. Terima kasih puan.

Tanpa Nama berkata...

Saya kira semuaorang dah tahulah keputusan perbicaraan Nizar vs Zamri. Kalau tidaklmasakan dah boleh pecat JKKK dan ketua kampong. Apa kata sultan weh?