Khamis, 28 Mei 2009

Politik Perak: BN Jelas Rakus. PR Jelas Cool !!!

Biasalah memang PR cool tak macam BN kan..!


1) Gunakan polis untuk halang orang datang sidang DUN tersebut..

Masa PR jadi kerajaan Perak korang demo banyak mana pun kitaorang sikit pun tak suruh polis tangkap beb...Cool2 je...Ha ha ha

2)Dah takut tak boleh berhadapan dengan ADUN PR.

BN bawa masuk polis khas malah melanggar peraturan Dewan dengan membawa Pistol he he...PR col je

3)Nak pecat speaker pun pakai polis heret Sivakumar...

ha ha sedangkan ADUN BN kan ramai kenapa tak buat je.. Jawabnya tak berani...ha ha PR cool je.


4)Berani buat sidang media untuk BN je cakap.

ha ha ..Zambry kelam kabut buat rayuan .. sehari je dapat keputusan ha ha ... Nzar dapat MB rileks je nak bubar DUN... tak macam BN

Malulah UMNO Perak sampai minta bantuan UMNO pusat...PR cool je keluar dari pejabat MB sedangkan Mahkamah tak pula Sah Kan Zambry MB, mahkamah hanya tangguh keputusan Mahkamah tinggi sahaja..

Bandingkan siapakah antara mereka yang cool..:

Nizar bila sah MB Perak dia kata..

"Kita akan hormati rakyat dan akan mengusulkan kepada Sultan supaya dibubarkan DUN Perak,Dan diserahkan kembali hak rakyat memilih kerajaan yang mereka suka"
..Cool je tak kisah pun kalau pilihanraya nanti BN menang..PR cool je..ha ha
Zambry bila mahkamah tangguh keputusan walaupun dia bukan disahkan MB .. masih berlagak macam MB dia pun kata.."Kita Lawan kes dimahkamah supaya DUN tidak dibubarkan, jangan sampai Nizar berjaya bubarkan DUN. Sebab Tun mahathir cakap pasti BN kalah jika DUN di Bubarkan"...ha ha ha... BN tak cool langsung..!

Jadi siapakah yang gila kuasa dan siapakah yang menghormati rakyat?... Anda fikirlah sendiri..Guna akal bukan emosi

Yang benar tak semestinya manis..!!

PR cool je..ha ha ha Jangan Marah

Wassalam..


Nota: Entri ini teman salin dan tampal dari blog sahabat teman, BagindaReformasi yang boleh dibaca disini


10 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

sheikh je la yang super cool, sakit2 pun mantain...acara mengutuk dalam blog satu terapi kan..

Tanpa Nama berkata...

Hoi Sheikh - kalo tak ngata tak sah ke.. Orang nak berjuang tunjukkan wawasan sendiri bukan tunjukkan keburukan orang. Apa la ...macam tak belajor agama aje, jangan malukan orang Telok Anson.

Isa berkata...

Salam Sifu,

PR cool, UBN tak Hot... antara cool + hot = zionis.

Nak tanya sikit, ada lagi ke tempat yang bernama Teluk Anson... bunyi macam nama penjajah jer...

Tanpa Nama berkata...

dengor citer teluk anson ni dulu zaman komunis, memang kesian penduduknya...,kena tarah, kena bedik..kena tebak,tapi sheikh tak kisah kalau komunis datang balik kot, asalkan deme-deme tu
insaf-seinsafnya...tak gitu pak sheikh...cool kan..

sheikh teluk intan berkata...

Selamat sejahtera kesemua tanpa nama.

?????????????????????????????????

sheikh teluk intan berkata...

Salam Isa,

Nama Telok Anson masih ada dalam kepala otak orang bangang. Kan gitu Isa?

cree berkata...

Nama Teluk Anson ditukar sebab nama tu tak cool.Betul tak Pak Sheikh.

sheikh teluk intan berkata...

Salam cree,

Betul cree!!PaK Sheikh setuju. Nama Teluk Intan cool sesangat!!

PUTUBAMBU berkata...

PR - Pelan-pelan & Relaks..

hahahaa...!!

sheikh teluk intan berkata...

Salam Putubambu,

Betul Putu, PR- pelan-pelan dan relaks.

UBN- U banyak naughty!!!!!