Khamis, 24 Januari 2008

Bang Dollah Mari Teman Ajarkan Satu 'Trick'

Banyak yang boleh dipelajari oleh Bang dollah dari kata-kata VK Linggam. Kata-kata Linggam ini sekurang-kurangnya telah berjaya menjadikan Pengerusi dan semua ahli Suruhanjaya Diraja yang sedang memulakan tugas ,kelihatan bodoh,sebodohnya.

Kata-kata tersebut adalah : "nampak macam saya, bunyi pun macam saya".

Mai sini bang dollah ! teman ajar satu trick yang boleh ditiru dari kata-kata berbelit Peguam terkenal Malaya, VK Linggam.

Bang dollah sedia maklum bahawa terdapat beberapa buah blog yang menyangkutkan beberapa keping gambar bang dolah dalam blog mereka. Di antara gambar-gambar bang dollah yang paling popular adalah gambar bang dollah sedang tidur dan pegang bahu seorang wanita yang bukan muhrim.

Semua gambar tersebut sedikit sebanyak boleh menjatuhkan status bang dollah sebagai PM, sebagai Imam Hadhari, sebagai bapak mertua Khairy dan sebagai cucu serta anak ulamak tersohor. Gambar-gambar itu adalah seperti berikut:
Wahai Bang dollah , sebagai seorang rakyat yang hendak berjasa kepada seorang PM, maka teman cadangkan, apabila bang dollah ditunjukkan gambar-gambar seperti di atas, dengan tujuan merendahkan martabat Bang dollah yang memang tak tahu malu, maka jawablah sebagaimana kata-kata VK Linggam,iaitu: "nampak macam saya, bunyi pun macam saya".

Percayalah Bang Dollah , bahawa kata-kata yang sedemikian ,pasti membantu rakyat membuat perhitungan yang akan mengejutkan bang dollah pada PRU 12 nanti!

Kalau ikutkan hati teman , 'trick' yang teman ajar ini bernilai ratusan ribu ringgit. Tapi memandangkan, hari ini 'mood' teman baik , maka teman tak akan kenakan sebarang bayaran. Al maklumlah , teman juga seorang rakyat Malaya yang baik, walaupun tak sesuci bang dollah dan para balachi.

Walaubagaimanapun bang dollah janganlah lupa untuk berterima kasih kepada VK Linggam yang mengeluarkan kata-kata tersebut untuk memperbodohkan Pengerusi dan ahli-ahli Suruhanjaya Diraja berkaitan kes 'Linggamgate', yang amat praktikal untuk Bang dollah tiru , apatah lagi, bang juga termasuk spesis yang teramat suka memperbodohkan sebahagian rakyat Malaya!

Tiada ulasan: